Smertehelvede kostede golfkarrieren

Af Bianca Skjerning

Skulderskade efter skulderskade satte 77-årige Henrik Krebs Jensens golfkarriere på pause. Han ville i gang, men måtte erkende, at det kostede for megen smerte. Vejen Idrætscenters nye tiltag Fit4golf har givet ham håbet tilbage.

Vejen Idrætscenters afdeling Ny i Fitness har startede et hold, som de har kaldt Fit4golf. Det har til formål, at få gang i kroppen for at være klar til den kommende golfsæson. Der bliver lavet træning for hele kroppen, og der er bl.a. fokus på styrke, bevægelighed og smidighed. Øvelserne kan tilpasses, så alle kan være med uanset alder og form.

”Vi tilrettelægger programmet, så der bliver taget hensyn til hvert individ. Har man nogle skavanker er det vigtigt, at det bliver sagt, så der ikke bliver skabt yderligere problemer,” siger Helle Møllekær, kiropraktor og træner i Fit4golf.

Fit4golf-øvelserne bliver lavet med ganske lidt udstyr.

Alle på holdet har en yogamåtte, en form for golfkølle og en træningselastik foran sig. Træneren Helle Møllekær forklarer bl.a. at de skal bruge golfkøllen, tage den over hovedet, strække armene og køre den rundt om hovedet med strakte arme. Således kan de træne smidigheden i skulderne. Det kan de bruge på golfbanen, da det er en fordel, at kunne få armene langt bag kroppen, og svinge golfkøllen med megen kraft.

77-årige Henrik Krebs Jensen elskede at stå på golfbanen, men var nødt til at sætte det på pause, da han skulle opereres i skulderen grundet slitage. Efter et års tid var den igen galt med skulderen, men denne gang på modsatte side. Han var i Madsbyparken i Fredericia med sit barnebarn. Hans barnebarn ville gerne have, at han skulle være med til at lege. Han var kommet op på en form for et balancebræt, da han falder direkte ned på skulderen. Han lever stadig med følgerne af faldet. Sommeren i fjor forsøgte han, at sætte fødderne på golfbanen igen, men måtte opgive at komme igennem alle hullerne. 

Henrik Krebs Jensen

”Det gjorde ondt forskellige steder; lidt i lænden og i skulderne,” siger han.

Han har dog ikke mistet håbet. Han vil i gang med at spille igen. Det vil dog kræve, at han får trænet lidt inden, han går på banen igen, hvis det skal være en smertefri oplevelse. Han får ikke trænet derhjemme, så han har valgt, at melde sig til Fit4golf.

”Og så prøver jeg at få motivationen ved at komme herhen,” fortæller han med et smil.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: