“Gå dig i gang” virker

Af Jonas Hermansen og Jonas Howard

“Jeg havde ikke regnet med, at jeg ville gå ud af arbejdsmarkedet og få ni nye veninder”, lød det fra den frivillige sundhedsmotivator Ulla på den 7 kilometer lange gåtur igennem Vejens by- og naturliv.

Ulla har ansvaret for holdet, “Gå dig i gang”, og derfor havde hun tilrettelagt ruten på forhånd. Dette skyldes, at hun er tilknyttet Vejen Idrætscenter som sundhedsmotivator – en frivillig funktion, som blandt andet har til formål at motivere og hjælpe dem, der har svært ved selv at komme i gang med at dyrke motion. En funktion som Ulla påtager sig med stor passion.

“Jeg har altid været vant til at have ansvar”, fortæller Ulla som en af grundene til, at hun har valgt at blive frivillig sundhedsmotivator.

Deltagerne i denne hyggelige gåtur synes også, at det er et godt og vigtigt initiativ. 76-årige Karen bruger blandt andet “Gå dig i gang” til at have noget at stå op til om morgenen. Så kan hun få udvekslet ord i form af oplevelser, op- og nedture osv., samtidig med at hun får et godt antal kilometer i benene. Motionen i sig selv giver også meget til livskvaliteten. Den gode, vedligeholdte form gør det muligt for Karen at begå sig op af de mange trapper, som er op til 3. sal i den elevator-fri bygning, hvor hendes barnebarn bor. Efter at have varmet benene godt op med de mange trapper har hun stadig overskud til at cykle i flere timer i barnebarnets selskab.

Det er dog ikke blot samtalerne, de ømme ben og kaffen efter, der kommer som resultat af initiativet, men derimod også nye venskaber. De rare, ældre kvinder fortalte også, at de som resultat af denne hyggelige morgentur skal på en “tøsetur” til Samsø, hvor de tager motionen med i form af gåture og bytter kaffen ud med drinks.

“Jeg ville ikke vide, hvad jeg ellers skulle bruge mit liv på”, sagde Kirsten om betydningen af at kunne gøre brug af dette tilbud.

“Gå dig i gang” har også været en katalysator for mange af deltagerne til at benytte sig af de mange andre muligheder, som centeret tilbyder. Heriblandt holdtræning og svømmehal. Karen fortæller, at hun via gå-holdet fik mod på at styrketræne, hvor hun tog næsten 1 kilo på i muskel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: