Intern servicemedarbejder i VIC

Af Jonas Hermansen

Bjarne er intern servicemedarbejder i Vejen Idrætscenter, og det er altså ikke et kedeligt job.

“Det er et sjovt, spændende og udfordrende job”, siger Bjarne.

Det ikke er et helt så simpelt job, som nogle måske ville tro. Der er meget, som skal gå op, før dagen bliver en succes.

“I VIC har vi nogle faste gøremål hver dag, som man finder ud af ved at snakke sammen på kryds og tværs af alle ansatte”, siger den ihærdige medarbejder.

Dog er de faste hverdagsgøremål ikke altid det eneste, som man skal koncentrere sig om, når man har Bjarnes stilling, for der kan aldrig udelukkes ændringer, som kan være et resultat af fejlkommunikation eller blot noget, som man ikke havde forudset.

“Man skal altid have en plan A, B og C”, siger Bjarne om opgaverne, der kan blive og komme på en dag.

“Jeg kan være ved at tage bander ned efter et stævne, og så kan det være, at der er et hold, som på samme tid ikke kan komme til at bruge de ting, de var lovet.”

Hvis der opstår noget uforudset, skal Bjarne gøre, hvad han kan for at løse det – og her vægter han og sine kollegaer kunderne og deres oplevelse over alt. Hvis der opstår noget uventet med kunder involveret, så er man nødt til at smide alt, man har i hænderne og i stedet hjælpe til dér i stedet for. Hvis dette sker, er det slet ikke unormalt, at man kan komme bagud med sine daglige opgaver – i dette tilfælde udskyder man dem til dagen efter, og lige netop derfor er det vigtigt, at man er god til at disponere sin tid, så opgaverne ikke bliver ved med at hobe sig op. Hvis ulykken skulle være ude, og man har haft for meget at se til i mange dage i træk, så kan det være, at man kan bruge noget af sin tid i weekenden til at indhente noget af det og på den måde komme godt med igen.

Selvom det kan være et vanskeligt job, som blandt andet kræver en del fysisk aktivitet, så skal man altså ikke lade sig skræmme. Bjarne var nemlig bankmand, før han for 10 år siden blev ansat som intern servicemedarbejder. Han skiftede pengebaserede erhverv ud med sit nuværende motions fyldte arbejde under finanskrisen, hvor der var nødt til at blive skåret ned. Bjarnes afskedigelse var et resultat heraf, men det er langt fra noget, som han kigger tilbage på og fortryder.

“Det var en træls situation, men jeg vidste, at det var helt slut med den branche, så jeg kiggede fremad og endte med dette dejlige job i stedet.”

“Det er mere fysisk krævende end at være bankmand, men det var ikke svært at komme ind i – det handler bare om vane”, fortæller Bjarne om overgangen fra det stillesiddende kontorjob til det fysisk krævende job i idrætscenteret.

For selvom han i gennemsnit går 15.000 skridt hver dag og i de travle dage helt op til 30.000, så er det altså ifølge Bjarne selv ikke sværere, end at man blot skal ind i vanen, for at man næsten helt glemmer det. Dette betyder dog ikke, at man ikke kan være træt efter en sådan dag med fysisk arbejde, men det er ikke noget særligt, synes den flittige arbejder.

“Jeg har aldrig haft et sjovere job”, afslutter den arbejdsomme Bjarne, som ikke ved noget bedre end at gøre andre mennesker glade – et undervurderet aspekt i sit foretagende.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: