Vejen Idrætscenter: “Her er vores gladeste medarbejder” 

Vejen Idrætscenter er ikke i tvivl om, hvem deres gladeste medarbejder er.
Afdelingsleder Joye C. Meulengracht sprudler af energi og spreder masser af smil og glæde til hele centeret. 

Af: Vicktoria Vorre

I Vejen Idrætscenter er de ikke i tvivl om, hvem deres gladeste medarbejder er: “Alle ville sige Joye. Hun sprudler af energi og glæde” siger medlemskaber Jette Baagøe til Askovbladet. Centerets daglige leder Kim Askou Hansen er enig: “Joye er absolut den gladeste medarbejder vi har”.

Vejen Idrætscenters gladeste medarbejder: Joye C. Meulengracht

Joye er oprindeligt fra Kolding, men er fornyeligt flyttet til Vejen – grundet byens fantastiske idrætscenter og usammenlignelige sammenhold. Her har hun arbejdet i fire år, og selvom hun egentlig er uddannet kontorassistent, har hun arbejdet i fitnessbranchen i 26 år, hvor hun sideløbende har tilegnet sig hele 50 forskellige trænings- og ledelsesuddannelser og fået kompentencer indenfor både ledelse, problemløsning, salg og erhvervsdrivelse.

Joye er et fantastisk omsorgsfuldt, rart og dejligt menneske, der altid er i godt humør. Hun forstår at engagere sig i mennesker og bruger utrolig meget tid på uddannelse, kurser og egne googlesøgninger for at finde frem til de nyeste trender og skøreste idéer, som hun kan afprøve på sine mange hold. Senest har hun udfordret sit Move Better hold på balanceevnen og afprøvet virkningen af limefrugter. 

Joye fortæller om et eksperiment, hun har læst på nettet, som hun fik lyst til at afprøve på holdet.
“Her fandt vi frem til, at hvis man dufter til en skive limefrugt, vil det have en positiv virkning på balanceevnen. Det er eksperimenter og lege som disse, der holder humøret oppe blandt vores medlemmer” siger Joye og tilføjer: “Godt humør er utrolig vigtigt på mine hold. Vi tager ofte en masse pis på hinanden, hvilket giver den dejligste stemning på holdene”. I samme forbindelse fortæller hun hvordan hun kan finde på at råbe: “Pas på hajerne!” mens de stakkels seniorerne pisker løs på romaskinerne.
“For mig handler livet om at have det sjovt, og jeg kan derfor sagtens finde på at møde op udklædt på arbejde for at sprede det gode humør. Her har jeg bl.a. hoppet rundt på trampolinerne i nissekostume og givet Jumpholdene et kæmpe smil på læben” siger Joye. 

Joye er altid klar på en god krammer eller en kærlig lammer
Vejen Idrætscenter har fungeret som Joyes evige energikilde. Her får hun lov til at fjolle rundt og lave sjov med alle sine højtelskede medlemmer. 
“Jeg elsker mennesker og alle deres forskelligheder, at holde tæt kontakt med mine medlemmer, holde øje med deres styrker og svagheder og sørger for at alle har det godt. Derfor bruger jeg også utrolig meget tid på at opbygge og vedligeholde kendskaber og sammenhold imellem mine medlemmer og jeg, hvor vi ofte drikker en kop kaffe i cafeteriet efter træning eller får en god snak om alt mellem himmel og jord” siger Joye og fortæller, at der altid er plads til en god krammer eller en kærlig lammer i form af en fræk kommentar, som altid udløser høje grin og masser af latter i idrætscenteret.

Z-Health- og Hjertehold
For Joye er det især på hendes Z-Health- og hjertehold, hun laver gak og løjer og gør træningen til en leg: “Det er vigtigt med humor og sjove lege for at snyde hjernen til turde at bevæge sig igen efter et eventuelt traume” siger Joye og fortæller, at det handler om at udbedre smerter ved hjernetræning og snyde reptilhjernen til at glemme de ubehagelige oplevelser. “Med musik, dans, sang og masser af spas kan man træne lillehjernen og derved forbedre balancen og mindske belastninger som kroppen opfatter som depression og stress. På den måde glemmer medlemmerne deres traume og tør slippe deres indre legebarn løs” siger Joye og tilføjer med et glimt i øjet: “Seniorerne er som forvoksede teenagere uden filter, så der er masser plads til gak og løjer”.

For Joye er Z-Health- og hjerteholdene de fede hold. For det er netop hér det handler om mennesker, at hjælpe seniorerne og give dem en gave. “Jeg elsker mine hjerter. Jeg holder dem i live” siger Joye. 

Vejen Idrætscenter

Gensidig kærlighed
Joye åbner op om en grusom episode tilbage i oktober 2021, hvor hun fik en voldsom diskusprolaps, som helt uventet kom snigende, ved et foredrag hun holdte. “Denne diskusprolaps gjorde, at jeg hverken kunne tale eller bevæge mig og hele min venstreside var krøllet sammen og nærmest lammet” siger hun. 

I dette øjeblik gik Joye fra at undervise 15 forskellige hold og arbejde 60 timer i ugen, til slet ikke at kunne bevæge sig eller arbejde. “Her skulle jeg for alvor lære min nye identitet at kende og starte helt forfra. For hvem er Joye nu uden spring og bevægelse” tilføjer hun.

Hun fortæller at hun begyndte til genoptræning og brugte alle sine erfaringer og teknikker til at kunne bevæge sig lidt og finde glæden frem igen. Hun fortæller hvordan hendes medlemmer var en kæmpe støtte og hvordan de hjalp hende igennem tykt og tyndt i den svære tid. “Her kan man virkelig mærke gensidig kærlighed og omsorg” siger Joye med et taknemmeligt blik i øjet.

Nu arbejder Joye ca. 15 timer i ugen og har 4 forskellige hold, hvor hun hver dag møder smilende op på arbejde og går smilende derfra.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: