Sydjyske efterskoler har lagt DM-kursen i indendørsfodbold  

Af Lucia Pedersen Campos & Benedicte Christiansen

Fra venstre Nathal, Nicklas, Peter Quang, Kristian, Lasse og Johan. De 6 drenge fra Sydvestjyllands efterskole, som spiller på U17 hold

Fodboldhold fra 15 forskellige efterskoler med rod i Region Sydjylland valfarter til Vejen Idrætscenter for at deltage i torsdagens fodboldstævne. Turneringen huser håbefulde drenge-og pigehold, der drømmer om at blive danmarksmestre i indendørs fodbold.

Drengene fra Sydvestjyllands efterskole kæmper for sejr: “Vi tror selvfølgelig, at vi vinder” siger Johan selvsikkert og griner til sine holdkammerater, da de bliver spurgt til, hvor langt de tror, de kommer i turneringen. De har alle spillet fodbold før, men kendte ikke hinanden før efterskolen. De er nu blevet et sammenbragt hold gennem efterskolen, der går under navnet “FC Sydvestjyllands”. De kommer alle fra forskellige byer i midt-, syd- og Sønderjylland. Derfor har de mødt mange til turneringen i Vejen Idrætscenter, som de f.eks. har gået i folkeskole med, fortæller Kristian. 

I hallen ved siden af fodbolddrengene spiller Balle Efterskole-veninderne Mathilde, Julie og Amalie kamp. De går alle på efterskolens fodboldlinje og har mellem 7 og 9 års erfaring med en bold mellem fødderne. Og rutinen giver resultater: De vinder deres første kamp 4-1 med Amalie som dobbelt målscorer. 

Fra venstre Julie, Amalie og Mathilde. De tre piger, ud af fire på banen for Balle musik og idrætsefterskole

”Vi skulle lige i gang og lære hinanden at kende på banen, for vi har ikke rigtigt spillet sammen før denne kamp”, siger Amalie. 

Pigerne kendte heller ikke hinanden, før de kom på efterskole. De er blevet sat på hold sammen grundet deres niveau. Nu spiller de på banen sammen med en fjerde spiller, når der er kamp. Alle kan være med uanset niveau; både til turneringen og til fodbold på deres egen efterskole.
“Der er meget forskel på niveau. Nogle har mange års erfaring, andre har ikke så meget, men alle kan være med”, fortæller Amalie. 

Fodboldpigerne er også håbefulde om deres placering i turneringen: “Vi håber egentlig bare på at komme langt i turneringen”, siger de og smiler bekræftende til hinanden.

Amalie Storm (Balle musik og idrætsefterskole) i aktion på banen mod modstanderne fra Kildevæld efterskole

Fotos: Benedicte Christiansen ©

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: