Lunatic Cowboys har danset sig igennem deres onsdage i 28 år

Af Malou Valentine Wilhelmsen

I Vejen Hallen danser Lunatic Cowboys hver onsdag aften. Det skaber både glæde, latter og smil rundt i hele lokalet. Det er et fællesskab ingen af de nuværende 40 medlemmer vil være foruden.

Connie Frederiksen og hendes mand har ’arvet’ linedance-klubben Lunatic Cowboys.
Da Connies svigermor, Inger-Lise Sørensen, i 1995 opdagede en passion for linedance, grundlagde hun klubben. Da hun døde i 1996, overtog hendes to sønner, og den ene er Connies mand.

I dag lever klubben på 28. år og danser i Vejen Hallen hver onsdag fra kl. 18:30.

Connis mand og svoger danser ikke mere, og dog “Nej, ej min mand kan godt,” og tilføjer “til en klubfest kan han godt tage en enkelt eller to,” fortæller hun med et stort smil. Selvom Connis mand og svoger ikke danser med, så skal man ikke tage fejl af, hvorvidt Conni er til at finde på dansegulvet hver onsdag. Det har hun nogle helt bestemte grunde til.

Man kommer aldrig sur hjem. Det kan godt være du er sur når du kommer, men aldrig når du går herfra,” fortæller Conni.

Conni er ikke alene om passionen for linedance. Rikke på 50 år kan heller ikke undvære glæden, som det giver.

Musikken, motionen og den muntre stemning fylder lokalet i Vejen Hallen, og hvis man spørger dem, er der ingen undskyldninger for ikke at være med.

“Det kræver ingenting at linedance,” fortæller Rikke og fortsætter “Vi har det bare hyggeligt, og sjovt sammen. Det er fedt at komme afsted” .

“Det er muskelhukommelse, når musikken bliver sat på,” tilføjer Conni.

Vi har nogen som har danset til de var næsten 80,” siger Conni (til højre). “Det er ikke noget, du er hverken for ung eller for gammel til,” siger Rikke (til venstre).

Rikke har danset i 15 år og havde en pause, da hun blev gravid.

“Jeg tog en lille pause efter min graviditet. Så flyttede jeg til Vejen, og så havde jeg det sådan lidt.. ej, jeg skal sgu da danse igen,” fortæller Rikke med et grin.

“Engang var det sådan at enhver by, der havde respekt for sig selv havde en linedance klub. Der var klubber overalt. Men så kom der zumba”

Zumbaen tog medlemmerne fra Lunatic Cowboys

Netop zumbaen, som Rikke fortæller om gjorde, at Lunatic Cowboys mærkede et stort frafald af medlemmer. For 10 år siden havde Lunatic Cowboys et medlemstal på 150, og i dag er de 40. Spørger man Conni og Rikke, er de uforstående overfor, hvordan det kan være, at zumbaen er mere populær en linedance.

“Det her, det er hyggeligere end zumba. Det er mere socialt,” forklarer Conni.

“Vi har jo et fællesskab her,” fortæller Rikke “Vi har et lokalt sted, hvor vi holder klubfester. Der er bar, fællesspisning osv. Så bliver der sat en playliste på, og så kører dansen bare. Så hopper man af og på som man vil, og går evt. op og tager et øl i baren,” og Conni tilføjer med et glimt i øjet “men ikke for mange af dem”. 

Selvom de i dag “kun” er 40 medlemmer, har Lunatic Cowboys fællesskab ingen skade taget.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: