Kaffen i VIC samler folk

Af Benedicte Christiansen

Lavazza maskinen

Duften strømmer ud i cafeen. Den kraftige og runde duft, som kommer fra de kværnede sorte bønner. Det sorte guld, morgendrikken, den evige energigiver, den man oftest hygger over, kaffen. I Vejen Idrætscenter ser man på alle tider af døgnet folk, der samles ved borde og i sofaer om en kop kaffe. Det er efter en morgentræning eller efter en svømmetur, at mange mødes og sidder.

Når man kommer til kiosken, bliver man altid mødt af et smil. Denne tirsdag er det Lone som er ved disken. En cappuccino skænkes og bag disken kommer to store kander med 10 liter i hver, til syne. I dem er der filterkaffe, de er i brug hele dagen fortæller Lone. Filterkaffen er den som de fleste drikker i cafeen.

Lone finder kaffeposerne og lægger dem på bordet. De følger ligesom køkkenet et bæredygtigt koncept. En mellem ristet, formalet kaffe som er en del af regnskovspartnerskabet ”rainforest alliance”. På siden toner ordene CO2 reduktion frem. Her står at der er mindre emballage forbrug, at posen er fri for metal og udledningen af CO2 i forbindelse med produktionen af pose og kaffe er reduceret med 23%. Den næste maskine, står poleret i rustfrit stål og skinner. Ovenpå står små espressokopper fra Lavazza. Den italienske kvalitetskaffe bliver lavet med kapsler og kan fås med varmet, skummet mælk som ligger som en blød pude ovenpå den varme kaffe. Lavazzaen er mere særegent end filterkaffen, men stadig bestilles den af mange, som går op i den italienske kvalitet og kraften den lille, men stærke espresso. Mange gæster, både internationale og lokale, samt konference folk køber kaffen i cafeen. Derfor er der mange valgmuligheder, noget for enhver smag.

Den sidste maskine befinder sig bag disken i kiosken. Der er bønner foroven som kværnes med det samme, når den udvalgte kaffe vælges på en skærm. Med kvalitetsbønner er den nemme men gode kop kaffe klar på 2 minutter også denne med skummet varm mælk. Priser man kan forholde sig til så alle kan være med. 15 kroner for en lille kop og 25 for en stor, nemt og ligetil.

Det er både studerende, firmaejere, gæster, sponsorer og familier der kommer og køber kaffe. Fordi det også er et center for alle, da alle typer kommer for at dyrke motion eller gå til en holdsport.

Lone som har arbejdet i køkkenet og kiosken i VIC, igennem 2,5 år

Derfor ser man også så mange forskellige der sætter sig enten ved centerets borde eller går ind i cafeen. Om formiddagen sidder flere grupper seniorer og snakker efter en træning med filterkaffen ved hånden. Senere på dagen kommer eleverne fra gymnasiet og får en sandwich sammen med en kop kaffe. Forældrene som er til håndbold med ungerne om eftermiddagen, slår også en tur forbi kiosken når de skal have en kop kaffe med på tribunen. Nedenunder står herrerne i skjorter til telefonmøder, de går ligeledes til cafeen og tanker kaffe op.

Lone fortæller at der også i kiosken befinder sig et fadølsanlæg, netop fordi alle skal kunne få den drikkelse de ønsker sig til måltider. Vejen Idrætscenter er blevet mere internationalt. Fra kun at være en lokal institution, er der nu flere arrangementer, som trækker mennesker fra hele Europa til. Deraf også navnet Sportscenter Danmark, som skal kunne levere god kaffe til alle slags kunder, uanset om det er filter eller barista kopper. Kaffen i Vejen Idrætscenter kan derfor det hele. Både være hyggelig og kvalitetsrig og ikke mindst et samlingspunkt. Bindemidlet mellem mange mennesker. Dette er for alle medlemmer i centeret, partnere og dem der bare kommer ind og vil købe en snack. Altid let og dejligt tilgængeligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: