Helstøbt spejder

Denne artikel er den del af AskovBladets serie af interviews: 6 hurtige over 6 huller, hvor særligt udvalgte askovitter der alle aktivt deltager i Askovs forenings-, erhvervs- og kulturliv, inviteres til en snak om livet i byen over et spil minigolf.

___________________________________

På golfbanen foran Brugsen beretter gruppeleder Bo Flugt Sørensen om sin livslange passion for spejderbevægelsen og om et helt liv levet i Askov.

Af Simon Bruhn

Det første, Bo Flugt Sørensen gør os opmærksom på, da AskovBladet møder ham på minigolfbanen, er, at han ikke spiller for at vinde.

“Jeg kan ikke lide idéen med at finde en vinder, fordi der jo så også altid er en taber”, uddyber han.

Koncentrationen var allerede i top ved første hul

Denne holdning er en naturlig konsekvens af Bos 38 år som medlem af spejderbevægelsen, hvor fællesskab og samarbejde betyder alt. Den 44-årige er ejer af sin egen smedevirksomhed i Maltbæk og gruppeleder for AskovSpejderne. Arbejdet som smed giver ham smør på brødet, men engagementet i spejderkorpset er det, han brænder for. Han ankommer da også i fuld montur – med bredskygget hat og det hele – da AskovBladet sætter ham stævne på golfbanen for at snakke med ham om hans liv og virke i Askov.

Hvis du kunne ændre noget i Askov, hvad skulle det så være?

“Sammenholdet i Askov kunne godt forbedres. Det er mit indtryk, at der er for mange beboere, som bare passer sig selv. De fleste ser vist Askov som en forstad til Vejen og ikke som en levende lille landsby med egen historie og egne traditioner. Byfesten burde f.eks. organiseres af flere forskellige foreninger og overskuddet fordeles ligeligt mellem dem. Den nuværende ordning, hvor Bylauget nupper det hele, er bare ikke fair.”

Hvornår har du sidst været i henholdsvis Askov Kirke og på Askotten?

“Min datter blev konfirmeret i forårs, så da var jeg selvfølgelig i kirke. Men ellers er jeg ikke nogen ihærdig kirkegænger. Det med Askotten kan jeg simpelthen ikke svare på. I mine yngre dage slog jeg folderne forbi værtshuset engang imellem, men jeg har aldrig været en del af interiøret.”

Simon Bruhn fra AskovBladet tog sejren i enden

Hvad er du mest stolt af at have været med til i Askov?

“Ikke stolt, nej. Jeg praler ikke af mig selv, men til gengæld er jeg dybt beæret over at være en aktiv del af spejderbevægelsen”, svarer Bo, der også i en kort overgang sad i skolebestyrelsen for Askov-Malt Skolen.

Efter at have spillet sidste hul, viser vi Bo et fotografi af byskiltet i Askov:

Hvad betyder det her billede for dig?

“Det betyder, at jeg kommer hjem”, slutter en smilende Bo Flugt Sørensen.

Resultat:

BaneBo Flugt SørensenAskovBladet
162
263
365
431
523
644
Samlet:2718

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: