Vejens 13-årige ridetalent udtaget til talenthold

Af Malou Valentine Wilhelmsen & Andrea Johanne Bach Larsen

Dansk rideforbund vil gerne have flere hold til OL. Det vil de gøre ved hjælp af deres talenthold. En af talenterne er 13-årige Emilie Staal fra Vejen.

Emilie Staal og hendes trofaste pony Beauty, springer i flere konkurrencer om måneden

I Vejen Ridecenter finder du det 13-årige springtalent Emilie Staal. Emilie har redet siden hun var 5 og sprunget i konkurrence allerede fra, at hun var 6 år.

Passionen for ridning har altid ligget i familien. Emilies mor, Laura Frost, er tidligere springrytter og har sprunget middelsvært på landsplan, men nu er det Emilies tur til at vise hendes talent frem. 

Allerede som 5-årig fik Emilie sin første pony, og ridningen har ingen ende taget lige siden. Ridning fylder det meste af Emilies hverdag. Når skoledagen slutter, er Emilie ude på folden som det første for at lukke hestene ind. Derefter skal de have middagsmad. Så skal Emilie selv ud og ride på hendes to ponyer Beauty og Now or Never. Nogle dage skal Emilie også tilride hendes 4-årige hest Unlikely. Ud over det, har hun også undervisning én gang om ugen i Kolding Rideklub.

Nu er der udsigt til, at Emilie får mere travlt, end hun nogensinde har haft før. Emilie har nemlig en masse fremtidsplaner og delmål for 2023. 

Indenfor springning findes der fire rytterkategorier A, B, C og D.

Det første delmål for Emilie er at komme op i rytterkategori A indenfor springning. Emilie ligger selv nu i den rytterkategori, der hedder B. Men det er ikke Emilies eneste mål.

“Jeg vil gerne ride lidt flere større stævner her hjemme i år, og så i udlandet til næste år. Jeg vil også gerne ride DRF indendørs og udendørs mesterskab til næste år.”

Udsigten til at kunne opnå disse delmål er heller ikke langt fra realistiske. Emilie er nemlig blevet udtaget til Dansk Ride Forbunds talenthold, ” DRF SpringDanmark Talent.”  

Emilie Staal til en af hendes mange
konkurrencer med ponyen Beauty

Vi skal helt tilbage til 1948 for at finde et dansk springlandshold ved OL. Dette prøver Dansk rideforbund at ændre på, og har store ambitioner for de danske springere

Dansk rideforbund har lavet et talenthold for at hjælpe flere unge ryttere frem i rækken, så de har udsigter til Landsholdet og OL. Talentholdet blev lavet for første gang i 2021. 

Dansk rideforbund skriver på deres hjemmeside; ”Dansk Ride Forbund har en målsætning om, at Danmark bliver blandt verdens bedste nationer i springning. Vi tror på, at et bredt samarbejde med ridesportens interessenter og en aktiv talent- og eliteudvikling er vejen frem for dette mål.”

Emilie har selv skulle ansøge om at komme på holdet.

“Man sender en ansøgning én gang om året, og der bliver udtaget 20-25 for hver landsdel,” fortæller Emilie. 

I ansøgningen, skal man opfylde nogle bestemte kriterier og have en udtalelse fra sin daglige træner. Emilie klarede sig igennem nåleøjet, og hun kan nu se frem til to træningsweekender med de andre udtaget talentspringere. Holdet trænes af Johnny Hansen, som er kendt underviser og berider. 

Emilie Staals ridekarriere er kun lige begyndt, og med udtagelse til DRF SpringDanmark Talent, ser den meget lys ud.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: