Livreddertårnet der ingen grænser sætter

Af Luis A. Skovgaard & Cecilie Badino Vielwerth

I november 2020 satte Trygfonden deres kampagne ‘Leg og lær livredning’ i søen. Et livreddertårn skulle, som navnet henviser til, hjælpe børn og unge med at lege og lære om livredning på nye og sjove måder. 

Stranden om vinteren 

Ifølge Andreas Mølholm, som er projektleder for kystlivredning i Trygfonden, ligger den danske badekultur til baggrund for lanceringen af kampagnen. 

– Mange af os har kerne minder fra barndommen derfra. Men da man ikke kan tage til stranden så mange måneder om året, kan man resten af tiden få nogle af de samme oplevelser, med de tårne vi sætter ud i svømmehallerne, forklarer han. 

Tårnene giver en sikkerhed i svømmehaller, men de er også med til at facilitere spændende og sikker leg.

– Det gør, at det nemmere foregår under sikre forhold, så det ikke bliver utrygge oplevelser. Samtidig kan remedierne bruges til en masse forskellige ting. Det er kun fantasien, der sætter grænser, siger Andreas Mølholm

For alle 

Selvom tårnene mest er tiltænkt til svømmelærer og skoleklasser, så er udstyret til offentlig brug for alle i svømmehallerne. Til livreddertårnet medfølger der en masse redskaber og inspiration til øvelser. Blandt andet redningsveste, bjærgningsdukker og rescueboards som de mest populære. Der medfølger også en flyer med over 60 forslag til øvelser, hvor man kan lære at dykke, agere som livredder og basale svømmeøvelser. 

Livreddertårnet har også fundet vej til Vejen Idrætscenter. Her er svømme personalet glade for dets ankomst. 

Livredderen Sarah Andersen fortæller, at siden tårnet blev sat op i deres svømmehal sidste efterår, har det hovedsageligt været brugt til svømmeundervisning. Men de har også været glade for at kunne aflede nogle af de unge vilde drenge, som kan have det sjovt med og få brændt noget energi af, mens det samtidig skaber tryghed for de andre gæster. 

I dag findes der 45 tårne rundt omkring i de danske svømmehaller. Inden året er omme vil det tal være 60. 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: