Birte Thygesen: -Vi ville ikke flytte efter børnene, ligesom de andre

Birte Thygesen nægtede at flytte efter sine børn, men endte alligevel med at flytte tværs gennem landet, for at være sammen med børn og børnebørn.

Birte Thygesen
Foto: Bianca Skjerning

Af Bianca Skjerning


En rigtig kernefamilie
78-årige Birte Thygesen har fundet sig til rette i en lænestol i idrætscenteret i Vejen. Det har hun gjort hver eneste tirsdag, siden hun og hendes 80-årige ægtefælle Ejner Thygesen flyttede til Vejen.

De boede ellers i Nysted på Lolland. Huset havde de selv bygget.

En rigtig kernefamilie. Forældre og to børn. Begge to drenge.

De ville ikke flytte derfra.

Familien ejede Radio Lindegaarden, en radio/TV-forretning, som de havde arvet efter Ejners familie. Han skulle betjene kunderne. Han kunne bl.a. hjælpe med at lave radiotelefonen, som dengang blev anvendt i det private hjem.

Birte skulle sørge for regnskabet. Da han pludselig glemte at skrive, hvor han havde været, hvad han havde lavet osv. kunne Birte ikke lave regningerne.

– Jeg sagde til ham: Det går ikke, vi går skævt af hinanden, fortæller Birte Thygesen.

Forretningen var ikke længere den vej, de skulle gå. Birte Thygesen skulle have nyt arbejde. Hun begyndte, at arbejde med børn. Siden ved et gartneri. Set i bakspejlet var arbejdsforholdene ikke de bedste ved sidstnævnte. Arbejdet ødelagde kroppen. Birte er i dag udstyret med et nyt knæ, og et hjælpemiddel for at kunne bevæge sig rundt.

H.C. Andersens Allé
Børnene voksede. Blev voksne. Den ældste og hans familie, forældre og to børn, flyttede til Vejen. Familien skulle renovere et hus. Helt nye gulve. Det krævede noget arbejde. Bonusdatteren og drengen flyttede hjem til deres bedsteforældre i Nysted i 5 ugers tid.

Familien ville gerne have, at børnenes bedsteforældre skulle flytte til Vejen, så de kunne besøge hinanden noget mere, men det ville Birte ikke.

Alligevel fandt de et hus på H.C. Andersens Allé, ikke langt fra Akacievej, hvor børnebørnene boede. De kiggede på det, og Birte blev helt forelskede.

-Så var det alligevel jeg tænkte: Det kunne egentlig være sjovt, fortæller Birte Thygesen.

Efter ca. et halvt år flyttede de til Vejen. De havde alligevel intet tilbage i Nysted. Børnene var flyttet. Deres forældre var døde. Forretningen havde de ikke længere. Vennerne havde de stadig, men de begyndte, at flytte fra kvarteret. De flyttede efter deres børn.

-Vi ville ikke flytte efter børnene, ligesom de andre, men endte alligevel med at gøre det, og har aldrig fortrudt det, fortæller Birte Thygesen med et smil.

Næsten hele familien boede i Vejen, men den yngste af parrets drenge boede stadig i København. Han manglede sin familie. Han ringede og spurgte om han ikke måtte flytte til Vejen. Han flyttede, og har i dag adresse ved det gamle Hansens Hotel i Vejen.


Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: