Livredder i Vejen: Sarah Andersen fik en ny begyndelse

Sarah Andersen er ansat til at redde liv i svømmehallen i Vejen Idrætscenter. Det er hende, der skal springe i vandet hvis en gæst er ved at drukne. Men nogle gange skal en livredder også selv reddes. Sarah Andersen modtog en redningskrans da hun kom i praktik i Vejen Idrætscenter.

Af Frederik Schiøtt

Luften er varm og tung når man træder ind i Svømmehallen i Vejen Idrætscenter. Sarah Andersen fra Brørup har haft sin faste gang i klorluften i fire år. 

Hun er både livredder og livredderdommer. Det betyder, at hun kan oplære nye livreddere og skolelærere, som skal undervise i svømningSelve livredningen er faktisk det, der fylder mindst i hendes arbejde. 

Sarah Andersen er 39 år og har kun måtte springe i vandet to gange. Begge gange var det paniske børn, som havde forvildet sig ud på lidt for dybt vand. Der har også været et par faldulykker, hvor folk er gledet på det glatte gulv.

Faktisk er det primært rengøringsopgaver, livredderen bruger sin tid på. Det er nemlig også en livredderes ansvar at stå for kontrol af vandkvaliteten.

– Det er et meget alsidigt arbejde.”

Men Sarah Andersen har ikke altid været livredder. Før hun blev ansat i svømmehallen, var hun skolepædagog i Kolding. 

Desværre var der for få ressourcer til for mange børn. Det resulterede i at hun gik ned med stress.

Sarah Andersen gør ikke noget halvt. Det er formentlig også den tilgang til livet, der gjorde, at hun i sine yngre dage spillede på ungdomslandsholdet i fodbold. 

Hun var sågar med til VM. En knæskade og et for stort pres satte til sidst en stopper for drømmen.

Balance i livet

Arbejdet i svømmehallen har været med til at knække den negative stressspiral som Andersen var kommet ind i. Arbejdsbyrden er passende og hun kan ikke tage arbejdet med hjem.

Livredderen fra Brørup nyder at snakke med stambadegæster. Hun kan også trække på sine evner som skolepædagog, da der kommer mange børn i svømmehallen.

Vigtigst af alt har Sarah Andersen fået skabt en god balance i sit liv. Hun er glad for at gå på arbejde om morgenen og hun værdsætter sin fritid. Når hun ikke bruger sin tid i svømmehallen, er hun nemlig frivillig på et retrætecenter. 

Her hjælper de blandt andet stressramte med at komme på fode igen. Andersen brugte selv centeret da hun var stresset. Derfor er hun glad for selv at kunne hjælpe andre, nu hvor hun har fået det bedre.

Arbejdet i retrætecenteret har da også inspireret Andersen til at prøve nye udfordringer:

– Jeg starter på kropsterapeut uddannelsen til april.”

Den aktive livredder kommer dog stadig til at arbejde i svømmehallen. Hun kan nemlig bruge weekenderne på at tage uddannelsen.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: