Yoga med hensyn: -Ikke fordi jeg skal være en slange

Selvom kroppen ikke vil, som de vil, er det stadig muligt at dyrke yoga på holdet Yoga med hensyn.

Fra venstre Anette Faarbæk og Tove Lotzkat
Foto: Bianca Skjerning

Af Bianca Skjerning

Fredag formiddag kl. 11:00 er en gruppe at finde i Ny i Fitness. Kaffen er skænket. Snakken går om dagens yogatræning, som lige er nået til vejs ende.

Deltageren Anette Faarbæk forklarer, at Yoga med hensyn ikke er for nogen bestemt aldersgruppe. Det er åbent for dem, som gerne vil deltage.

Meditation

Selvom der, som beskrevet i holdnavnet, dyrkes en masse yoga, er der ikke udelukkende fokus på yoga. Meditation er også en vigtig del af det. Det kan give en helt særlig afslappet følelse i kroppen. Denne følelse kan deltagerne have svært ved at finde andetsteds, forklarer de.

Det, de har lært i forbindelse med meditationen, kan de også bruge i forbindelse med yogaen. Anette Faarbæk har lært, at være tilstedeværende, at hun skal mærke efter i kroppen, og at hun godt kan strække sig lige lidt længere.

”Ikke fordi at jeg skal være en slange, en hund eller holde hovedet nedad. Jeg kan være mere med (red. ved yoga med hensyn) end jeg måske kan ved almindelig yoga.” siger Anette Faarbæk.

En af de andre deltagere Tove Lotzkat fra Jels vil gerne tilføje, at det både er det fysiske og det mentale, der kan få glæde af yogaen. Da hun i 2015 blev diagnosticeret med en depression, blev yogaen en del af rejsen tilbage. Hun har dyrket det lige siden. Da hverken knæene eller hofterne ville, som hun ville, var almindelig yoga ikke en mulighed.

Fællesskab
Selvom holdet og deltagerne er i Ny i Fitness for at strække deres kroppe, har fællesskabet også en vigtig betydning. Nogle kendte allerede hinanden før de begyndte til yoga, mens andre har lært hinanden at kende gennem yogaen.

De er opmærksomme på hinanden. Hvis en af dem, der ellers hyppigt er på holdet, pludselig ikke har været til yoga i en længere periode, får de lige en besked eller lignende.

Muligheden for at lære hinanden at kende, og få relationerne til at blomstre, er ofte at finde efter yoga, hvor kaffen skænkes.Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: