Vejen Idrætscenter kan ikke spares væk

Borgerne sparer over dobbelt så meget på blandt andet mad og varme, end de gør på fritidsaktiviteter og kultur viser en Megafon måling fra juli i 2022. Det er for vigtigt at spare væk. Medlemmer i Vejen Idræt Center sætter ord på, hvordan det kan være.

Af Cecilie Badino

Både Anne Nygaard Hansen og Susanne Damm Kristensen kan nikke genkendende til inflationen. Det kan selvfølgelig mærkes, når man er på folkepension forklarer Anne, men for hende er holdtræning i centeret for vigtig til at spare væk. Hos Susanne holder de øje med, hvornår det er billigst at tænde for opvaskemaskinen, men hun afviser blankt at stoppe med at komme i Vejen Idrætscenter. “Det kommer ikke til at ske” siger hun. Hun træner blandt andet for at hjælpe på hendes smerter i ryggen. “Det holder det væk” forklarer hun. Store dele af deres sociale omgangskredse er også at finde på gangene i VIC, hvilket er vigtigt for dem begge.   

De er begge enige om, at kaffen efter træning er en vigtig del af oplevelsen for dem. For dem handler det nemlig ikke kun om at få pulsen op og sveden til at pible frem. Det sociale fællesskab efter træningen spiller en stor rolle for deres tilknytning til idrætscenteret. Det er både vigtigt for deres mentale og fysiske helbred, at de har deres gang her. 

De er begge erfarne brugere af Idræt Centeret og dets faciliteter. Anne fortæller, hvordan hun startede med at gå til babysvømning med datteren for 39 år siden, og så har hun været medlem lige siden. Susanne, som er vokset op i Vejen, har altid brugt Vejen Idræt Center, som hun beskriver det. Hun er også livredder ved siden af hendes faste arbejde, og har været det i 25 år. “Jeg lever jo af andet arbejde, men jeg vil bare gerne være en del af det her” forklarer hun.  

Fyrtårnet over alle fyrtårne  

Vejen Idræt Center er også en stor del af Kristian Vinthers hverdag. Han er er et af de faste medlemmer, og har brugt centeret siden at han flyttede til Vejen i 1995. Han ville hellere spare på rejser, spise mindre ude og skære ned på donationer. Hvis det blev nødvendigt ville han også undvære sin bil frem for at opsige sit medlemskab i centeret.  

Kristian mener også, at Vejen Idræt Center spiller en stor rolle i Vejen by. Han tør næsten ikke tænke tanken til ende om, hvis centeret ikke kunne klare sig igennem inflationen. “Det er jo fyrtårnet over alle fyrtårne i byen” forklarer han. Han mener, at stedet spiller en stor rolle for mange menneskers livskvalitet. Det er her, at mange for dækket størstedelen af deres sociale behov ifølge Kristian. “For nogen er dette som et andet hjem” forklarer han.  

Fremgang trods inflationen  

Vejen Idrætscenter har dagligt 10.000 besøgende, og under deres mest populære medlemskaber finder mand blandt andet “Ny i Fitness”, som har fokus på cirkeltræning samt deres “ALLmedlemskab”, som giver adgang til alt fra spa til padeltræning. Kommunikationschef for Vejen Idrætscenter Signe Grüner Hansen, mener at deres varierede typer af medlemskaber fint afspejler de mange forskellige målgrupper, som færdes i centeret. At der spares i de private hjem, er ej heller noget, som afspejles i deres medlemstal. “Vi har ikke nedgang i medlemstallet – tværtimod”  forklarer Signe Grüner Hansen i en skriftligt udtalelse. 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: