Niels Kamstrup har altid travlt

Af Frederik Schiøtt

Vejen Idrætscenter er Danmarks største sportscenter. Her bliver der hvert år holdt over 2000 arrangementer. Bagved alle arrangementerne ligger der et stort praktisk arbejde. Det er her, pedellerne kommer ind i billedet. De arbejder bag kulisserne, og slukker brandene når de opstår. 

– Jeg bliver desværre nødt til at aflyse interviewet, da der er gået en gulvvasker i stykker.”

Interviewet med 52-årige Niels Kamstrup, der arbejder som pedel i Vejen Idrætscenter, var nærmest overstået, før det var begyndt. 

Heldigvis kunne pedellen overtales til at gennemføre aftalen på den præmis, at vi satte kursen direkte mod den defekte gulvvasker.

Med raske skridt traver Niels Kamstrup ned ad trapperne og træder ind i en lang gang, der mest af alt minder om et maskinrum. 

Her møder han to kollegaer, og de tre mænd i sort arbejdstøj sludrer kort om, hvad der kan være galt med gulvvaskeren. Herefter iler den travle pedel videre. Vi træder kort efter ind i en klassisk idrætshal, hvor der sidder en mand på en stor industrigulvvasker. 

Det viser sig, at gulvvaskeren har problemer med at suge vand op. Det er essentielt, når man skal fjerne harpiks fra det glatte gymnastikgulv. 

Stemningen er hektisk. Efter at have diskuteret frem og tilbage finder de en løsning på problemet. 

Spændingen i luften punkterer som en ballon, og Niels Kamstrup registrerer for første gang min tilstedeværelse.

Idrætshallen skal selvfølgelig være ren. Derfor var det vigtigt at få gang i gulvvaskeren.

Fra bowlinghal til idrætscenter

Niels Kamstrup har arbejdet i Vejen Idrætscenter i tre år. Før det, havde han arbejdet i 25 år i en bowlinghal. I bowlinghallen stod han både for det tekniske arbejde men også for kundekontakten. 

Selvom man ofte forbinder pedeller med praktisk arbejde, er det faktisk i mødet med mennesker, at Niels er gladest for sit arbejde. 

Det kommer til udtryk, når Kamstrup har været med til at forberede et stort arrangement. Efter måneders planlægning endelig kulminerer og forhåbentlig resulterer i en masse glade gæster. 

Her fremhæver Kamstrup også vigtigheden i at have et godt samarbejde med de frivillige arbejdere i idrætscenteret. 

De er afgørende for, at de store arrangementer kan blive en succes. Blandt andet dengang køkkenet havde brug for at få foldet 1200 servietter, var pedellen taknemlig for at have et par frivillige i baghånden.

Trives i kaos

Niels Kamstrup er en travl mand. Folk henvender sig konstant til ham, når han går rundt i det 30.000 kvadratmeter store idrætscenter. 

Der er altid ting som skal laves eller forberedes. Men Kamstrup virker til at trives i kaosset, og han hjælper troligt alle der ønsker hans assistance. 

Han kan bedst lide når der sker noget omkring ham og der er gang i centeret.

– Det er fedt med mange mennesker,” udtaler Kamstrup. 

Man kan også fornemme, at glæden er gengældt. Mens Kamstrup går i kapgang på de lange gange, så bliver han jævnligt hilst på af både gæster og kollegaer. 

– Det er rigtig godt at arbejde i Vejen idrætscenter”.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: