Zumba må ikke hedde zumba 

Af Andrea Johanne Bach Larsen

I Vejen Idrætscenter er der ikke længere noget, der hedder zumba. 
Det er faktisk de færreste sportscentre rundt omkring i verden, som kalder zumba zumba. Zumba må nemlig ikke længere hedde zumba. 

Hanne, Anne og Heidi går til hvad de selv kalder zumba tre gange om ugen i Vejens idræts center, de nyder at komme ud og røre sig og være en del af et fællesskab.

”Det er godt at blive rørt og godt med fællesskab” fortæller Hanne. De danser løs i 45 minutter med instruktøren Ditte, og så er der kaffe efter. 

Det er næsten det vigtigste, hvis du spørger Anne: ”Kaffen efter zumba er jo næsten bedre end dansen”. 

De er glade for deres zumba timer, og de har danset det længe. Heidi har danset det i 10 år, og er derfor godt rutineret. 

Men zumba må ikke længere hedde Zumba. Zumba er et varemærke, og det koster nu penge at bruge ordet zumba. Zumba® skriver således på sin hjemmeside, zumba.com, “Only Zumba and it’s authorized partners can use the ZUMBA® Trademarks on merchandise like CD’s, DVD’s, fitness equipment, footwear, clothing and accessories and other products. So, never use the ZUMBA® Trademarks on merchandise”. 

Dette er også gældende for Vejens idrætscenter. Så hver gang VIC laver et hold, skriver om det på deres hjemmeside, eller i et program og bruger ordet zumba, så koster det penge. Det vil de ikke være med til. Så nu hedder det Dance it out.

Men det stopper ikke de 3 veninder Hanne, Anne og Heidi fra at kalde det zumba.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: