Kirsten er ny i fitness: “Nu kan jeg gå igen”

Af Mads Klausen og Lucia Pedersen-Campos

Ny i fitness hos Vejen Idrætscenter bringer fornyet livskvalitet, og alle er velkomne uanset tidligere træningserfaring, eventuelle fysiske og psykiske mén. Og ikke sjældent samles gruppen om en kop kaffe efter træning.

Kirsten Jensen, 82 år, er begyndt at gå igen, efter hun kom i gang med træningen.

Kirsten Jensen på 82 år har i længere tid døjet med benkrampe og har derfor haft problemer med at udføre dagligdags opgaver selv. Hun har været hos mange læger, der alle anbefalede at starte på træning, og en fysioterapeut henviste hende så til “Ny i fitness”. 

“Og nu kan jeg gå igen”, siger hun – før hun og hendes Ny i fitness-instruktør giver hinanden en high-five.

Hvor længe hun har trænet, har hun ikke helt styr på. Hun rynker brynene, lægger ansigtet i eftertænksomme folder og siger grinende: “Når det går godt lægger, man ikke mærke til tiden”.

Instruktør Anna Marie Sander fortæller, at Kirstens historie ligner den, mange andre kommer til Ny i fitness med.

“Der kommer mange med forskellige skavanker, der kommer i gang hos “Ny i fitness” og derigennem opbygger selvtillid og ender med at fortsætte deres træning i Vejen Idrætscenters hovedafdeling”, siger hun. 

Mads Achilles, 69 år, er begyndt at kunne sove igen.

69-årige Mads Achilles er fuld gang med at knokle løs på romaskinen.  Her tilbringer han en time og benytter sig derudover også af centerets cirkel-træningsmaskiner, som er stedets hovedattraktion. 

Mads fortæller, at han, før han begyndte at træne, døjede med søvnproblemer, men jævnlig træning i centeret har imidlertid forbedret hans søvnkvalitet. 

“Jeg kan mere hvile i at træne her”, siger han. 

Instruktør Anna Marie fortæller også, at de i centeret har fokus på folks velvære. Eksempelvis har tankegangen ført til et bevidst fravalg af spejle i centeret, da det ifølge Anna Marie kan give grobund for kropslige usikkerheder. Mange af fitness-udøverne har desuden et venskabeligt forhold til hinanden, hvor de efter træning mødes til en kop kaffe og en god samtale. 

Cirkeltræning er en træningsform, hvor man træner på en maskine ad gangen i en vis mængde tid og når tiden udløber, skifter man til næste maskine i rækken. Her i VIC køres “cirklen” to gange igennem, hvilket tager ca. 30 minutter.
Preben Ravn, 80 år, nyder samværet med de andre.

Preben Ravn på 80 år er en af deltagerne, som har fået pustet ny energi i det sociale liv. Han har gået her i et år og startede i hovedafdelingen, men går primært i “Ny i fitness” nu. “Det handler om at holde sig igang, men der har også dannet sig et socialt fællesskab omkring centeret”, siger han.

Og der må være noget om snakken, for der bliver hilst på alle, der kommer forbi.

Han mødes ikke med de andre medlemmer uden for centret, men han fortæller, at alle snakker sammen og er på fornavne med hinanden. Og selv hvis de ikke er, så kører snakken alligevel. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: