Camila Cabello burde holde sig til sin sangkarriere

Den nye Prime Videos Original film ”Askepot” (på engelsk ”Cinderella”) er endnu en genfortælling af det gamle Brødrene Grimm eventyr ved samme navn. Selvom man ellers ikke skulle tro, at man ikke kunne malke mere på den, så kaster instruktør Kay Cannon sig alligevel ud i dette.

Anmeldelse af Katrine de Almeida

Filmens handling er stort set som i alle Askepotfortællinger, Askepot bor hos sin stedmor sammen med sine to selvcentrerede stedsøstre. Hun bliver mest af alt betragtet som en tjener og altså ikke en rigtig del af familien. Prinsen i kongeriget skal til at finde sin brud, og alle piger bliver derfor inviteret til bal på slottet. Askepot får ikke lov til at tage med, af sin stedmor, som er fast besluttet på, at en af sine døtre skal giftes med prinsen. Da de er taget afsted til bal, dukker den gode fe op og tryller, så Askepot er klar til at tage til bal på slottet. Ved midnat slutter fortryllelsen og Askepot er derfor nødt til at skynde sig ud af slottet, så hun ikke bliver genkendt og set i sit slidte tøj. Dagen efter drager prinsen ud for at finde sin Askepot.

Denne genfortælling viger dog fra den gamle klassiker idet; Askepot ikke vil være royal, hun vil starte sin egen forretning frem for at skulle sidde på en trone og gøre sin mand efter. Hvilket er et emne der er meget oppe i tiden, og som skaber et overraskelsesmoment, idet man er vant til fra den gamle fortælling, at hun selvfølgelig vælger prinsen og luksuslivet på slottet.

Sangerinden Camilla Cabello spiller hovedrollen Askepot, men det er tydeligt, at hun udelukkende er blevet castet til filmen grundet sin utrolige stemme. Skuespillerniveauet som hun præsterer minder mest af alt om et skoletheaterstykke, som alle skal igennem i folkeskolen og børnene derfor ikke er særligt engageret i det. Det er i hvert fald tydeligt at se, at hun ikke er uddannet skuespiller idet, at hun overspiller sin karakters følelser, hvilket gør filmen alt for urealistisk og plat. Alle store sangere kommer ud for at skulle lave musikvideoer, og derfor kan jeg godt se idéen i at caste en sanger til hovedrollen. Problemet er bare, at de ikke er professionelle skuespillere der har arbejdet med det hele deres liv, de har kun prøvet en lille snas af det.

Selvom filmen er en musical, er der flere af skuespillerne, der ikke har en tone i livet. Sangene, der bliver sunget, er coverversioner af kendte sange, hvilket ikke hjælper på niveauet i filmen, da sangerne ikke har en jordisk chance for at synge lige så godt som de originale gør det. De fleste af sangene slutter med en frasering, selvom de originale sange ikke indeholder nogen frasering til sidst. Den eneste umiddelbare mening der kan være med disse fraseringer, er for at skuespillerne kan vise deres sangtalent, det fungerer bare ikke supergodt, når der er tilføjet et kæmpe lag autotune, da sangerne ikke kan ramme de toner, som sangerne skal. Dette gør, at filmen bliver meget svær at tage seriøs.

Tallulah Greive burde slet ikke været castet til at synge så meget, som hun gør i denne film, for det lyder helt igennem forfærdeligt. Udover hende, kunne alle godt have undværet scenen hvor Pierce Brosnan synger. Selvom det er ment i humor, at han synger helt forfærdeligt, så er det ikke så sjovt, at det kan trække filmen op i karakter. Skuffelse.

Derudover kan man sige sig selv, at filmen ikke ville være fantastisk i og med James Corden er en af skuespillerne, for hver gang han bevæger sig ind i skuespil, går det altid utroligt dårligt: Han burde holde sig til at være vært.

Der er dog en positiv ting ved filmen; Jenet Le Lacheur er skuespiller. Hun er en transkønnet kvinde, som i Askepot har en mandlig rolle. Hun spiller både kvindelige-, mandlige- og dyreroller. Det ses ofte i filmbranchen, at man vælger siskønnede skuespillere til at spille transkønnede, i stedet for en der rent faktisk er transkønnet og har været igennem alle de ting, som deres karakter også har været udsat for eller skal udsættes for. Udover det bliver transkønnede generelt valgt fra, som en potentiel skuespiller, grundet deres køn. Så derfor en kæmpe cadeau til Kay Cannon for at caste Jenet Le Lacheur, fordi Kay Cannon tør åbne op for, at alle kan være skuespillere uanset udseende og køn.

Filmen får to stjerner. For at filmen kunne få flere stjerner, så skulle skuespillerne kunne synge uden autotune og coversangene skulle ikke alle sammen ende med en frasering. I det hele taget, skulle der være castet bedre skuespillere. Derudover kunne de godt have fundet på en anden titel, i stedet for bare at lægge sig fladt ned og med den sige, at de laver en totalkopi af det eventyr, vi alle har fået genfortalt så utroligt meget. De kunne godt have ændret på handlingen, så man også blev overrasket, selvom man havde set de andre Askepotfilm. Altså er den ikke så anbefalelsesværdig, at man bør vælge at se denne i stedet for Disneys Askepot. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: