Mundbind er fortid – og det skaber håb

Af Oliver Nissen og Amalie Windahl

Da vi scroller på sociale medier denne mandag morgen, er der noget helt bestemt, der skiller sig ud. Forskellige sjove tiltag hvor folk skiller sig af med de nu velkendte mundbind, som siden august 2020 er blevet et fast inventar i vores hverdag. Personligt valgte vi selv at afbrænde vores som symbol for den frihed, vi nu føler – og for samtidig at sætte punktum ved hvor meget vi hader de forbandede mundbind. 

Her ses en rituel afbrænding af et mundbind. Foto: Amalie Windahl

Mandag d. 14. juni 2021 var dagen, hvor vi endelig kunne smide mundbindene – i hvert fald når vi omgås indenfor i butikker, restauranter og til kultur events. En dag mange har ventet længe på og set frem til, især dem der netop arbejder i en branche, hvor mundbindet har fyldt en del i deres arbejdsliv. Vi tog en tur til Kolding storcenter for at høre hvordan de ansatte i detailhandlen tog nyheden, og her kom vi i snak med Louise, som arbejder i Matas. Hun glædede sig især over at kunne smile til kunderne igen og følelsen af at trække vejret frit. Dog bliver det gennemsigtige plexiglas foran kasserne et fast inventar i Matas: “Vi har valgt at beholde plexiglasset, fordi vi føler, vi har et ansvar for at beskytte vores kunder mod smitte – også når corona engang bliver fortid” fortæller Louise os. 

Her ses Amalie Windahl, 21, i færd med at blive betjent uden mundbind. Foto: Oliver Nissen

Mundbind er ikke fortid for alle

kke alle har lagt mundbindene på hylden – det vi kan se, når vi går rundt i centeret. Nogen har valgt at trække den velkendte maske over mund og næse, selvom det ikke længere er et krav. Vi spotter en butiksansat i Bog & Ide, som stadig har mundbind på. Hun ville desværre ikke fotograferes men ville gerne fortælle, hvorfor hun har valgt at beholde det på:

Jeg er stadig ikke vaccineret, så jeg tør ikke at tage det af endnu”, udtaler hun. Her er plexiglasset over kassen stadig til at finde, hvilket det faktisk er i de fleste butikker, som vi besøger. 

Her ses nogle i Kolding storcenter der stadig ikke har lagt mundbindet på hylden. Foto: Amalie Windahl

Personligt var vi meget begejstrede over den nye lempning af restriktioner – bare det at kunne smide en simpel ting som mundbind har gjort, at vi har håb for, at alting nok skal blive normalt igen, og det er også det indtryk, vi får fra dem, vi møder. 

Oliver Nissen, 20, fejrer lempningen af mundbind restriktionerne med en fadøl i Kolding. Foto: Amalie Windahl

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: