Rørende kærlighedshistorier fra Anders Agger

Michael Bach Ipsen

»Kærlighed« udkom sidste år på Politikens Forlag. Her fortæller Anders Agger forskellige menneskers dybeste kærlighedshistorier.

Anders Agger har sammen med fotografen Mingo rejst land og rige rundt og talt med folk, der elsker, har elsket og mistet. Han har været helt inde under huden og læst med i deres dagbøger og gamle kærestebreve.

Vi kommer meget tæt på alle de medvirkende, men nogle historier er mere rørende end andre. Vel netop fordi man som læser i forskellig grad kan sætte sig ind i og identificere sig med dem. Det hele gør os klogere på andre mennesker, og dermed hvem vi selv er.

I prologen giver Agger sit eget bud på, hvad kærlighed er for en størrelse, og hvorfor vi nok aldrig helt kommer til at forstå den. Helt almindelige mennesker fortæller, hvordan de kom til at sidde over for hinanden i toget og blev ramt af den gnist, der med en kliché er kendt som »kærlighed ved første blik«. Kendte som Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen ser tilbage på deres første møde, der løb ud i sandet, inden de mødtes igen flere år efter og blev en sammenbragt familie.

Agger har med sit vanlige venlige og tryghedsskabende gemyt fået en række mennesker til at åbne sig og dele deres allerinderste med os og samtidig fortælle historierne, så man får følelsen af selv at være til stede. Flot illustreret med intense fotografier og samlet i lækkert hårdt bind med garnhæftet ryg er »Kærlighed« bogen, man vil have liggende på sofabordet og tage frem, når man trænger til livsbekræftelse og vil mindes om, at ingen af os helt kommer til at forstå, hvad kærlighed er, uanset hvor længe vi har levet.

En af Anders Aggers mange unge fans stalker ham, når han går tur på stranden i Søndervig.

Anders Agger og Mingo Nørager: Kærlighed. København: Politikens Forlag, 2020. ISBN 978-87-400-6143-7. 312 sider. 280 kr.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: