Foråret skaber grobund for nytænkning af fritidsaktiviteter

Vejen Håndboldklub har valgt at tænke løsningsorienteret i forbindelse med coronarestriktionerne. U13-pigernes uegentlige træninger er rykket udendørs og skaber fællesskaber og socialt samvær.

Skrevet af: Iben Amalie Kjær & Sofie Stecher Jensen

Ingen tilgængelig beskrivelse.
Billede: Iben Amalie Kjær, tirsdag den 30. marts 2021

Det er marts måned, og foråret er her endelig. Mange af os har formentlig i løbet af vinteren set frem til den første forårssol. Træerne blomstrer, påskeliljerne titter frem i den trætte jord og trækfuglene trækker atter nordpå og bidrager med deres sangstemmer et helt nyt liv til naturen. Mens solen sender varme stråler mod jordens vinterkolde overflade, pibler børn og unge ud for at indsnuse forårsluften. Lyden af grin og latter, musik og hujen trækker paralleller til den forårsstemning jeg husker fra min barndom. Rundbold på skolens græsarealer, tennis på de knaldrøde grusbaner efterfulgt af en is fra den lokale kiosk. 

Foråret skaber rammer for udendørsliv, udendørsaktiviteter, gåture, sport og leg. Og da jeg forleden selv var ude og nyde martssolens varme stråler, kom jeg tilfældigvis forbi et græsareal ude for Vejen Idrætscenter. Unge, smilende piger spillede rundbold – dog med en håndbold i stedet for bat og tennisbold. Deres humør får mig til at trække på smilebåndet, men får mig straks til at tænke på de omtalte konsekvenser som følge af corona; ensomhed, forsamlingsforbud og afstandskrav. Men håndboldpigernes engagement, glæde og latter får mig helt til at glemme den verdensomspændende pandemi.

Sune Petersen, træner for U13 pigerne i Vejen Håndboldklub, fortæller, hvordan han som træner har tænkt løsningsorienteret i stedet for at lade coronarestriktionerne sætte en stopper for klubbens træninger. 

Man lærer at lave nogle andre ting end håndbold. Man får det bedste ud af det, og så er det jo vigtigt at huske, at håndbolden faktisk ikke er det vigtigste i disse tider. Det vigtigste er at komme ud sammen med sine kammerater og blive stimuleret socialt.”, udtaler Sune Petersen.

Og opbakningen til klubbens initiativer er stor. 

Nu hvor vejret er godt, er udendørsfaciliteterne super gode. Men selv hvis det er koldt, det regner og der er glat, så møder folk op.”. 

Det tyder altså på, at klubbens initiativer er værdsat blandt medlemmerne. Derfor har Sune Petersen i samarbejde med sin medtræner Jeppe Beyer valgt at tilbyde træning to gange om ugen i stedet for én.

Vi har valgt at tilbyde træning to gange om ugen – dog er den ene træning frivillig. Den ekstra træningsdag om torsdagen er for dem, der har lyst til at komme og løbe en tur, spille basketball eller bare få snakket med os andre. Selvom det ikke er håndboldtræning, så er det et tilbud ,der danner rammer for noget socialt.”, afslutter Sune Petersen.

Ingen tilgængelig beskrivelse.
Billede: Iben Amalie Kjær, Vejen Idrætscenter, tirsdag den 30. marts 2021

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: