Sundhedsmotivator – uddannelsen du nok ikke kendte til

Af: Nicklas Roed

Sundhedsmotivatoruddannelsen er ikke en anerkendt uddannelse hos mange, men det er faktisk en reel uddannelse som er statsstøttet.

Uddannelsens 2-dags lange forløb klæder folk på, til at kunne gøre en forskel for andre mennesker. Uddannede sundhedsmotivatorer kan nemlig hjælpe med at sætte rammerne for en sundere livsstil for folk som ønsker forandring i deres liv.

Gennem uddannelsesforløbet bliver der bl.a. debatteret om hvad sundhed og folkesundhed er, hvilke forventninger man har til sundhed og hvilke livsstilssygdomme der kan plage os mennesker. ”Den motiverende samtale” er dog hovedattraktionen for uddannelsen. Man får indblik i spørgeteknikker der gør, at samtalen virker motiverende og åben når man konverserer omkring sundhed.

Tina Nielsen, uddannet instruktør og sundhedsmotivator, siger at det motiverer hende når hun oplever udvikling:

”Som uddannet instruktør og sundhedsmotivator er det et tegn på at jeg har gjort mit arbejde rigtigt, hvis jeg ser en positiv udvikling i folks livsstil. Jeg synes det er fantastisk hvor godt de hjælper hinanden indbyrdes.” siger hun.

Tina Nielsen – stolt sundhedsmotivator.

Som uddannet sundhedsmotivator er man ikke just forpligtet til at skulle gøre den helt store indsats. Man kan dog få sit navn og sine kontaktoplysninger lagt op på sundhedsmotivatorernes hjemmeside. Dette giver muligheden for at man kan blive kontaktet og hjælpe vedkommende.

”Vi afholder op til flere arrangementer såsom Tryg-Café, hvilket er en café som spreder budskabet om uddannelsen og de uddannedes opgaver. Derudover rykker vi også ud til virksomheder, hvis det kan have interesse.” siger Tina. For uddannelsen er ikke særlig udbredt endnu – indtil videre er der 80 færdiguddannede, hvoraf størstedelen er baseret i Vejen Kommune. Målet er dog at det skal være en tilgængelig uddannelse og tjeneste i hele landet.

Hvis man ønsker at uddanne sig, skal man blot sende en ansøgning. Uddannelsen kræver ikke nogen former for kvalifikationer for grunduddannelse eller alder for den sags skyld:

”Vi har uddannet folk som er under 18 år, samtidig med at vi har uddannet folk oppe i 80-års alderen. Man kan virkelig ikke placere uddannelsen i én aldersgruppe,” siger Tina og fortsætter:

”Dem der vælger at uddanne sig kan ikke sættes i bås – men det de alle har tilfælles er, at de brænder for at hjælpe.”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: