eSport i VIC kombineres med motion og undervisning

Hos Vejen idrætscenter bliver computerspil kombineret med undervisning og bevægelse. Det sikrer at børnene lærer noget, når de hver torsdag deltager i deres fritidsaktivitet. Samtidig sikrer bevægelsen, at de har energi og kan koncentrere sig.

Her sidder flere af drengene, der er i gang med at spille det populære spil Fortnite.

Af: Jonas Overgaard

Et rum, 20 computere, mange energiske drenge, som alle deler en interesse for eSport. Lyden af alle klikkene, der genereres af de mange tasturer, fylder rummet op. Meget larm, kommunikation eller små kække kommentarer er også noget man hurtigt lægger mærke til, når man kommer ind i computerinfernoet. Der går ca. 30 minutter med spil og grin, hvilket er udtryk for et godt socialt sammenhold. Pludselig stiger lydniveauet, man kan høre at en masse unge komme buldrende. Det er nemlig tid til at skifte. Holdet består nemlig af omkring 25 unge drenge der på skift spiller computer, får undervisning eller bevæger sig fysisk.

De omkring 13 unge drenge, der lige har spillet diverse spil, går nu ned i et undervisningslokale. Her er en anden essentiel del af eSport, nemlig, undervisning i forskellige emner. I dag skal der undervises i kostens betydning for ens præstation. Hvordan kosten selvfølgelig også betyder en hel del, når man spiller computer. Der bliver snakket om tomme kulhydrater, sukker, sodavand, fastfood og om, hvor betydningsfuldt det er for kroppens energiniveau og koncentrationsevne. Connie Lysholm Jensen tager en vigtig og seriøs samtale op med de mange energiske børn, som mest af alt, bare gerne vil spille computer. Men alligevel formår Connie at få drengene til aktivt at deltage, dele deres meninger og faktisk starte en samtale om emnet kost og dens betydning for deres evne til at præstere, når de spiller computer.

Endnu en gang er der gået ca. 30 minutter. Det er tid til endnu et skift. Der skal spilles computer igen. Endnu en gang begynder koncentrationen at blive intens. Hvad synes du om at eSport bliver kombineret med motion og undervisning? ”Det er ekstremt dejligt”, svarer 12-årige Lukas Falk fra Vamdrup, der samtidig lægger vægt på, at han synes man spiller bedre efter at man har bevæget sig. Netop pga. at eSport kombineres med bevægelse og undervisning, vælger Lukas at tage til Vejen for at spille computer. Samtidig lægger Lukas vægt på sammenholdet. Simon Jensen på 10 år fra Vamdrup er meget enig i Lukas’ holdninger, omkring de ekstra tiltag om motion og undervisning. Men bliver undervisningen aldrig kedelig? ”Næ, faktisk ikke” siger Simon, der er i fuld gang med at overleve i spillet Fortnite.

Tredje og sidste gang skifter de to hold. Nu skal holdet ud at bevæge sig. De skal spille stikbold, og give den gas. Og det må man sige at de gør. Der bliver virkelig brændt krudt af. Det er også vigtigt hvis man spørger den ansvarlige voksen, Connie Lysholm Jensen, som tilføjer: ”Først og fremmest giver det energi og forbedrer børnenes koncentrationsevne. ”Udover det, hjælper det de unge med at være dem selv, og det skaber et enormt sammenhold.”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: