Hvad skal der ske med det nye boligområde i Askov?

I en skrivelse til Vejen Kommune gør bestyrelsen for Askov Bylaug det klart, at det planlagte boligområde mellem Øster- og Vester Skibelundvej skal være væsentlig grønnere end først planlagt, samt at det i større grad skal tilpasses Askovs DNA.

Af Leo Mortensen

“Bylauget og borgerne på borgermødet var nok ret så overraskede over, at forslaget til den nye udstykning ikke var mere visionært, men udelukkende viste området helt fyldt med boligparceller uden reel sammenhæng med den by, vi lever i.”

Sådan lyder det i den skrivelse Askov Bylaug har sendt til Vejen Kommune som opfølgning på borgermødet i Askov d. 07. oktober.

På borgermødet havde ejendomsmæglerne Ole Kronholm og Lars Slangerup, som skal stå for de nye boliger mellem de to Skibelundveje, mulighed for at fremvise deres planer for området. Planerne blev modtaget med skepsis, og det stod klart, at borgerne i Askov ønsker boligområder med flere grønne områder og ikke et tætbebygget parcelhuskvarter, som der var blevet lagt op til.

En historisk by

I skrivelsen lægges der stor vægt på Askovs rige historie, når det kommer til teknologi og kultur, og Bylauget ønsker “et helt unikt boligområde hvor miljø, økologi og bæredygtige løsninger er i verdensklasse”.

Den vision deler arkitekten Steffen Søndergaard, der selv har dybe rødder i Askov, og kender meget til byens historie. Efter borgermødet sendte han nemlig sit eget bud til Vejen Kommune på, hvordan Askov og det nye boligområde kunne se ud. Her lægges der særligt fokus på grønne områder.

Det fremgik også, hvad Askov Bylaug, på vegne af borgerne i Askov, ønsker, der skal med i den nye lokalplan. De ønsker blandt andet, at der ikke bygges nye boliger, som er højere end halvanden etage, en bynær udkørsel fra det nye boligområde, samt at Vejen Kommune får udarbejdet en plan for skole- og dagsinstitutionsområdet og dagplejen, så dette område ikke bliver presset yderligere, når der flytter nye til byen.

Vejen Kommune og Askov Bylaug mødes igen d. 16. januar 2020, hvor borgernes ønsker for byen og det nye boligområde skal diskuteres yderligere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: