Ticket to rock

Nikolaj Hansens musikalske tropper tog Askov med storm onsdag aften med en koncert i højskolens festsal.

Af Simon Bruhn og Leo Mortensen

Der måtte slæbes ekstra stole ind i den propfyldte festsal, da Askovs rytmiske Kor under ledelse af den altid hoppende og spjættende dirigent Nikolaj Hansen, holdt koncert på Askov Højskole.

En pavestolt dirigent

“Jeg er meget, meget, meget, meget tilfreds med aftenen”, udtalte en tydeligvis forpustet, men kisteglad Nikolaj Hansen, da AskovBladet mødte ham umiddelbart efter koncerten. “Ved det her kor kan man mærke en spontan glæde og ingen angst for at synge falsk eller forkert. Det er en tryghed, jeg er så glad for, at vi sammen har kunnet skabe.”

Den tryghed og gensidige opbakning kunne man også observere fra tilskuerrækkerne, når f.eks. en af bas-stemmerne hjalp sine kollegaer ved at række en hånd over skulderen og tælle ned med fingrene, hvor mange gange en given passage i omkvædet skulle gentages. Det er en del af charmen ved at se amatører optræde – en lignende geste havde man ikke oplevet til en koncert med et professionelt kor – og sådanne situationer giver hele forestillingen et menneskeligt præg af hygge og umiddelbarhed. 

Nikolaj Hansen i aktion

En bred musikalsk palette

Koncerten bød på alt fra en nyfortolkning af The Beatles’ Ticket to Ride til gospelklassikere som Amazing Grace. Koret bevægede sig smukt gennem både tempofyldte og stille numre, sublimt ført an af Nikolaj Hansen, hvis fingre fløj om kap hen over tangenterne, der ikke fik for lidt, når Hansen hamrede i dem for at overdøve lyden af sine fødder, som bankede takten ned i gulvet. Publikum var også på toppen i hele den lille time, som koncerten varede, og endte med at give et bragende bifald til koret og Nikolaj Hansen.

Efter stående ovationer blev Nikolaj Hansen overrasket af sine kormedlemmer, der havde købt en gave til ære for ham for at markere sæsonens afslutning. Han takkede mange gange,  hvorefter FOF, som stod for koncerten, bød på kaffe og kage i højskolens spisesal.

Glade korsangere

Én af de mange tilfredse sangere fra koret er Tove Jensen. Hun har været med i koret siden begyndelse og er meget begejstret for den ånd og gejst, som Nikolaj Hansen har givet til koret siden sin indsættelse for under et år siden. 

AskovBladet har også været med bag kulisserne hos koret. Du kan læse artiklen her.

“Koret er vokset under Nikolajs ledelse. At vi er så god en enhed har meget med ham at gøre. Koncerten i dag gik rigtig godt, og der var ikke så mange nerver på”, fortæller en smilende Tove Jensen.

Tove Jensen og Nikolaj Hansen

Selvom koret er vokset, er der dog fortsat brug for mandlige sangere til at balancere lydbilledet. 

“Vi er simpelthen for mange kvinder, så på nuværende tidspunkt er der ikke åbent for flere kvindelige tilmeldinger – medmindre de har en mand med”, griner Tove Jensen. 

Næste koncert med Askovs Rytmiske Kor finder sted i Malt Kirke d. 29. januar 2020, og det er netop blevet annonceret, at Dronning Margrethe deltager i fejringen af Genforeningen i Skibelund Krat d. 9 Juli næste år. Også her kan Nikolaj Hansens tropper opleves i aktion. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: