En historie om kærlighed

De valg, man træffer som ung, kan have stor betydning for resten af ens liv. Det fandt Anne Mengel Jensen ud af, da hun tog på Askov Højskole.

Af Leo Mortensen

”Jeg var ikke sikker på hvilken retning mit liv skulle til at gå, så jeg besluttede at tage på Askov Højskole i sommeren 1966. Det viste sig at være en rigtig god beslutning”.

Sådan indleder Anne Mengel Jensen sin fortælling om sit ophold på Askov Højskole. Hun sidder på en bænk midt i hjertet af højskolen, og er omgivet af sol og syngende efterskoleelever.

Annes højskoleeventyr startede da hun netop havde færdiggjort sin eksamen. Sammen med 200 andre elever lod hun sig indkvartere på højskolen, og begyndte så at leve livet som højskoleelev. De sang, læste og levede tæt sammen, og under opholdet mødte hun en ganske særlig person, som ville have stor betydning for resten af hendes liv.

”Vi var et stort hold som gik til kor, og blandt de mange unge mænd der var med, fik jeg særligt øje på én bestemt ung herre ved navn Nils. Han var meget høflig og charmerende, og vi endte med at falde i snak”.

Det resulterede i et ægteskab, som står på den dag i dag. Anne viser stolt sin vielsesring frem og drejer lidt på den. Hendes øjne funkler, og et stort smil breder sig over hendes mund.

Da højskoleopholdet sluttede, stiftede Anne og Nils familie, og flyttede rundt i hele landet grundet deres arbejdsliv. I dag, over 50 år senere, er de dog tilbage hvor det hele begyndte. De bor nemlig på Ludvig Schrøders Vej, som ligger et stenkast fra den bænk på højskolen, som hun sidder på nu. Omgivelserne har forandret sig lidt, men stemningen og fællesskabet på skolen er stadig som hun husker.

”Askov Højskole er som en osteklokke – en lille verden for sig selv”, siger hun med det samme smil og glimt i øjnene som før. ”Stedet har betydet så meget for mange mennesker, og vi har måske lidt svært ved at give slip på det. Jeg var så glad for at gå på højskolen, og hvis jeg kunne, ville jeg med glæde genopleve det hele igen”.

Anne og Nils i dag – privatfoto

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: